کاهش حافظه و حواسپرتی یکی از مشکلاتی است که تقریبا همه ما با آن درگیر هستیم. تجربه فراموش کردن وسایل یا حتی کارهای مهم در طول روز، برای همه ما آشناست. از آنجا که عادتهای ما دستاوردهای زندگیمان را میسازند، پس میتوانیم با تغییر در عادتهایمان برخی از مشکلات زندگیمان را هم حل کنیم. در این میکرومقاله از سبکتو به بررسی ۶عادتی میپردازیم که باعث کاهش حافظه میشود، که با حذف آنها و جایگزینی عادتهای مثبت میتوانیم به تقویت حافظه کمک کنیم.
انجام همزمان چند کار
کاهش حافظه گاهی به دلیل استفاده بیش از حد از ذهن در یک زمان مشخص است. در واقع زمانی که چند کار را همزمان با هم انجام میدهید مغز انرژی بیشتری مصرف میکند و در نتیجه شما زودتر خسته میشوید. خستگی مغز باعث میشود تا نتواند تمرکز کافی و عمیق روی کارها داشته باشید و در نتیجه نه تنها آن کارها را به خوبی انجام نمیدهید، بلکه دچار کاهش حافظه هم میشوید.
تکنولوژی
متاسفانه تکنولوژی در این زمینه نه تنها کمکی نکرده بلکه یکی از دلایل کاهش حافظه هم است. امروزه ما به حجم زیادی از اطلاعات دسترسی نامحدود داریم، و تکنولوژی باعث شده تا به سرعت بتوانیم اطلاعات مورد نیازمان را با یک جستوجوی ساده به دست آوریم. این موضوع باعث میشود تا هر روز اطلاعات کمتری را به ذهن بسپاریم و کمتر از حافظهمان استفاده کنیم.
استرس زیاد
استرس در هر شرایطی بد است و باید توانایی کنترل آن را پیدا کنید. استرس زیاد میتواند باعث بروز مشکلاتی در حافظه شود و این مشکلات با کار زیاد و خواب ناکافی، افزایش پیدا میکند. خوشبختانه استرس درمان دارد و با ایجاد برخی تغییرات در زندگی میتوان آن را محدود و کنترل کرد. کاهش حافظه هم یکی از مشکلاتی است که با کنترل استرس میتوان آن را کنترل کرد.
عملکرد غیرطبیعی تیروئید
غده تیروئید روی تمام فرایندهای متابولیستی بدن تاثیرگذار است در نتیجه عملکرد غیر طبیعی آن میتواند نقش مهمی در مشکلات بدن از جمله کاهش حافظه داشته باشد. بنابراین بهتر است این موضوع را توسط یک پزشک متخصص پیگیری کنید تا اگر چنین مشکلی وجود دارد به وسیله داروهای مختلف کنترل شده و مشکل کاهش حافظه هم حل شود.
رژیم غذایی نامناسب
رژیم غذایی نامناسب یکی از عوامل تاثیرگذار روی حافظه است. استفاده بیش از حد از چربی و شکر علاوه بر اینکه بیماریهای جسمی مختلفی ایجاد میکند، تاثیرات منفی روی حافظه هم دارد. به خصوص استفاده بیش از حد از شکر میتواند منجر به بیماری آلزایمر شود. برای اینکه از حواسپرتیها و فراموشیها راحت شوید و جسمی سالم داشته باشید، یک رژیم غذایی مناسب برای خودتان تهیه کنید و به آن پایبند باشید.
سیگار کشیدن
سیگار کشیدن با مختل کردن جریان مغز، حافظه را دچار مشکل میکند. سیگار باعث تجمع پروتئین غیرطبیعی در مغز میشود که در پردازش و انتقال اطلاعات در مغز اختلال ایجاد میکند. همچنین در مغز افراد سیگاری، فرایند کاهش حافظه سریعتر از افراد دیگر اتفاق میافتد.