یادگیری یکی از ویژگیهایی است که میتواند تاثیر شگفت انگیزی در موفقیت شخصی و کاری شما داشته باشد. وقتی شما توانایی یادگیری خود را افزایش دهید میتوانید با توسعه فردی و افزایش مهارتهایتان به خواسته و اهدافتان برسید. از طرفی هم در فصل امتحانات و دوران شب امتحان درس خواندن، سریع یادگرفتن یک ویژگی خاص شناخته میشود. در این میکرومقاله از سبکتو به هنر یادگیری سریع میپردازیم و میبینیم چطور در ۲۰ ساعت همه چیز را یاد بگیریم.
یادگرفتن در ۲۰ ساعت، روشی است که متفکران بزرگی مثل بنجامین فرانکلین از آن استفاده میکردند. برخی از متخصصان بر این باورند که بیشترین یادگیری در ۲۰ ساعت اول رخ میدهد. به این شکل که مغز وقتی محرک تازهای دریافت میکند، در پذیرندهترین حالت خود قرار میگیرد و بعد از ۲۰ ساعت، فرآیند یاد گیری کند میشود. میخواهید زبان روسی یاد بگیرید؟ یا نواختن ویولونسل؟ یا حتی فیزیک کوآنتوم؟ مهم نیست چه چیزی. مغز شما آماده یادگیری هر چیزی هست، اما نکته مهم یادگیری در ۲۰ ساعت اولیه است. مهم این است که سریع باشید به خصوص در ابتدای آموزش.
تحقیقات نشان میدهد که بیشترین میزان یادگرفتن مفید، از زمان شروع تا ۲۰ ساعت اول است. در واقع در این زمان سرعت دریافت اطلاعات در مغز در بالاترین حد خود قرار میگیرد. محققان بر این باورند که علاقه فرد برای شروع و ظرفیت مغز دو عامل تاثیرگذار در این موضوع هستند.
ابینگ هاوس فیلسوف و روانشناس آلمانی در قرن نوزدهم، یکی از اولین تحقیقات را در زمینه چگونگی پردازش اطلاعات جدید در مغز انجام داد. و نتیجه کارهایش را با ایده منحنی یادگیری ارائه داد.
منحنی یادگیری
در این منحنی ارتباط بین مهارت جدید با میزان زمانی که برای یادگیری آن لازم است نشان داده میشود. در منحنی ابینگ هاوس نمودار y نشان دهنده دانش و آگاهی و نمودار x نشان دهنده زمان است. ابینگ هاوس نشان داد که در چند ساعت ابتدایی، هر چه زمان بیشتری برای یادگرفتن موضوع جدید صرف شود، اطلاعات بیشتری هم جذب مغز میشود و منحنی روی نمودار با سرعت زیادی بالا میرود.
اما بعد از گذشت مدت زمانی، گنجایش مغز برای یادگرفتن به صورت یکنواخت درمیآید. در واقع در اینجا برخلاف تصورما همه چیز پیش میرود: با صرف زمان بیشتر برای یادگیری، سرعت اندوختن اطلاعات در مغز متوقف میشود. محققان به این مرحله خوگیری میگویند: مرحلهای که با سرعت کمتری یاد میگیریم.
روش یادگیری خودتان را پیدا کنید
جاش کافمن نویسنده آمریکایی است که روشهای داشتن بهرهوری بیشتر را آموزش میدهد، به شدت به قانون ۲۰ ساعت باور دارد. به همین خاطر او بعد از تحقیقات زیاد یک کتاب با عنوان «۲۰ ساعت اول، چگونه در یادگیری هر چیزی استاد شویم» را نوشت. کافمن پیشنهاد میکند موضو جدید را به بخشهای کوچک و قابل فهم تقسیم کنید و هر روز ۴۵دقیقه روی موضوع جدید تمرکز کنید و اجازه ندهید در این مدت هیچ چیز حواس شما را پرت کند.
قطعا ۲۰ ساعت آموزش یک موضوع شما را تبدیل به فردی حرفهای در آن زمینه نمیکند، اما آنچه که طبق قانون یادگیریسریع میآموزید معادل یک ماه آموزش معمولی است و مهمتر اینکه شما تا حد خوبی با یک مهارت آشنا شدهاید حالا اگر بیشتر به آن علاه پیدا کرید میتوانید آن را تا سطح خوبی ارتقاء دهید. یادتان باشد که اصلا مجبور نیستید تمام این ۲۰ ساعت را در ۲روز انجام دهید. مثلا میتوانید روزی یک ساعت وقت بگذارید که فکر میکنم همه ما ۱ساعت وقت برای خودمان را داریم و بعد از یک ماه شما میتوانید موسیقی بنوازید. یا تا حد متوسطی با یک زبان جدید آشنا شدهاید.
بهترین روشی که چیزی را یاد میگیرید چیست؟ اول آن را در خودتان پیدا کنید. شما از افرادی هستید که قانون ۵ساعت را در زندگیشان اجرا میکنند؟ یا از آن دستهای هستید که وقتی به یک موضوع جدید میرسند تا آن را تکمیل نکنند دست از آن برنمیدارند؟ وقتی بتوانید خودتان را بشناسید رسیدن به آنچه که میخواهید دیگر سخت نیست. یادتان باشد که افراد موفق به یادگرفتن موضوعات و مهارتهای جدید عادت کردهاند. اورا وینفری، ایلان ماسک و حتی بنجامین فرانکلین هیچ روزی را بدون مطالعه نمیگذراندند.