1. ورزش کنید
2. معاشرت با خانواده و دوستان
3. خواب شبانه
4. مهارتی جدید یاد بگیرید
✓ در انتخاب یک فعالیت باید به ۴ نکته توجه داشته باشید. فعالیت مورد نظر باید:
• چیزهای جدیدی به شما بیاموزد
• چالشبرانگیز باشد
• امکان پیشرفت داشته باشد
• پاداش بگیرید
5. یادگیری زبان جدید
6. روزه گرفتن متناوب
7. کمتر از شبکه های اجتماعی استفاده کنید
8. مطالعه به روش های مختلف
9. مدیتیشن و مراقبه
10. بنویسید!
اگر مغز شما چیزهای جدیدی تجربه کند که حس فیزیکی (بینایی،شنوایی،بویایی،و لامسه) را با حس عاطفی ترکیب کند،سالم و قوی باقی خواهد ماند چرا که در این صورت ،بین نواحی مختلف مغز ارتباطی شکل میگیرد که باعث تولید سلول های عصبی طبیعی میشود. این سلول ها،بر قدرت حافظه تاثیر شگفت انگیزی دارند و سلول های اطرافشان را هم قویتر میکنند تا در برابر اثرات افزایش سن،مقاوم تر شوند
14 تمرین جالب برای افزایش هوش
1- مسواک زدن با دست غیر غالب
2- با چشم های بسته دوش بگیرید
3- در هنگام صبح و بعد از بیدار شدن،کارهای تکراری خود را تغییر دهید
4- اشیاء آشنا را وارونه کنید
5- جای خود را سر میز غذا عوض کنید
6- با بینی خود ارتباط جدید برقرار کنید
7- پنجره ماشین خود را پایین نگهدارید
8- با پول خردها بازی کنید
9- بازی ده سوالی را انجام دهید
10- کالاهای داخل قفسه های فروشگاه های سوپر مارکت را وارسی کنید
11- یک پروژه هنری را به صورت گروهی شروع کنید و انجام دهید
12- در طی روز ،ارتباطات اجتماعی بیشتری را برقرار کنید
13- خواندن کتاب به صورت کاملا متفاوت
14- غذاهای ناآشنا و جدید را امتحان کنید
چند توصیه کلی برای افزایش هوش
1. تمرکز و آرامش داشته باشید
افراد بسیاری به خاطر استرس و هیجان زیاد با وجود هوش سرشار فرصت های بیشماری را از دست داده اند، اکثر افرادی که در امتحانات پایان ترم مدارس یا حتی ورودی دانشگاه ها رتبه های ضعیف بدست می آورند، به خاطر استرس و هیجان بالا نتوانسته اند از قدرت تحلیل و پردازش ذهن خود استفاده کنند.
2. مکمل هایی برای افزایش هوش خود بخورید:
برخی مواد غذایی و مکمل های طبیعی می توانند به صورت پیشرفته سبب افزایش سطح هوش افراد شوند، از جمله مصرف انواع توت ها، عسل، خرما، شکلات تلخ، کافئین، اسید های چرب امگا 3 و دانه های آجیل تاثیر بسیار مطلوبی بر سطح هوش می گذارند.
3. با افراد نابغه و باهوش دوست شوید
زمانی که از اجتماع فاصله بگیرید و با افراد جدید و خلاق آشنا نشوید به تدریج دچار پسرفت در هوش و استعداد می شوید، بسیاری از افراد عادی با معاشرت با افراد خلاق و دانشمند دچار شکوفایی هوش و دانش و در آینده نزدیک خود نیز یک ایده پرداز خلاق شده اند.
4. خوراکی هایی که نباید مصرف کنید
مصرف فست فود، خوراکی های بسیارشیرین و چرب می تواند سبب کاهش بهره هوشی شود، به ویژه این اثر در کودکان در حال رشد بیشتر است و می تواند اثرات دائمی بر ذهن آنها بگذارد که رژیم غذایی سالم باعث پرورش قوای ذهنی و خوراک ناسالم باعث مرگ سلول های مغزی می شود، همچنین استشمام گرد و غبار و تنفس در هوای آلوده می تواند سبب از بین رفتن و مرگ سلول های مغزی شود.
برای افزایش هوش چه بخوریم؟
1. آنتیاکسیدانها
بهتر است مصرف میوههای قرمز رنگ که حاوی آنتی اکسیدان هستند و غذاهای دریایی، مصرف گردو، کنجد، کشمش و انواع مغزها را در رژیم غذاییتان بگنجانید.
آنتی اکسیدانها سلامت مغز شما را حفظ میکنند و حتی میتوانند ساخت سلولهای جدید مغزی را تحریک کنند. آنتیاکسیدانها در میوههای رنگی و سبزیهایی مانند کرفس، کلم بروکلی و گلکلم بسیار فراوان هستند. پودر کاری و گردو نیز منابع مفید آنتیاکسیدان هستند. در چای سبز آنتیاکسیدانی به نام پلی فنول وجود دارد که از مغز شما در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
2. امگا 3
امگا 3 نوعی چربی حیوانی است. مصرف غذاهایی که حاوی اُمگا 3 هستند نیز برای حافظه بسیار مفید است. مصرف گردو و انواع غذاهای دریایی مانند ماهی و میگو در این زمینه توصیه میشود.
از غذاهایی که اسید چرب امگا ۳ زیاد دارند استفاده کنید. بذر کتان، کدوحلوایی، لوبیا قرمز و لوبیاچیتی، اسفناج، بروکلی، تخمهکدو تنبل و دانههای سویا اسیدهای چرب امگا ۳ باعث افزاش جریان خون شده و عملکرد انتقالدهندههای عصبی را بهبود میدهند که به معنی ارتقاء عملکرد مغز است.
3. تری گلیسیرید
این چربی هم از بیماریهای عصبی پیشگیری میکند و هم میتواند آنها را درمان کند. روغن نارگیل منبعی غنی از این نوع چربی است. یک قاشق سوپخوری از این روغن حاوی بیش از ۲۰ گرم از این چربی مفید است.
4. کربوهیدرات
کربوهیدراتهای پیچیده انرژی موردنیاز مغز و بدن شما را در یک بازهی زمانی طولانیتری تأمین میکنند. غذاهایی مانند نان کامل، برنج قهوهای، بلغور جو دوسر، غلات پر فیبر و عدس حاوی این نوع کربوهیدرات هستند.
5. ویتامین D
گیرندههای ویتامین D رشد عصبهای مغزی شما را افزایش میدهد. پژوهشها نیز نشان میدهند که مسیرهای متابولیکی مربوط به ویتامین D در قسمتهایی از مغز که به برنامهریزی، پردازش اطلاعات و شکلگیری حافظه مربوط هستند، یعنی هیپوکامپ و مخچه، وجود دارند. هرچقدر سطح ویتامین D شما کمتر باشد، عملکرد ذهنی ضعیفتری خواهید داشت. ویتامین D در بدن و در اثر تابش نور آفتاب ساخته میشود.
6. کولین
کولین همان ویتامین B4 است و برای متابولیسم و سوخت و ساز چربی لازم است. در بزرگسالان کولین به عملکرد درست غشاهای سلولی کمک میکند، در ارتباطات سلولهای عصبی نقش دارد. خانمهای باردار میبایست این ویتامین را در رژیم روزانه خود بگنجانند چرا که از نقصهای مادرزادی جلوگیری میکند. اثر ویتامین B4 در کودکان، رشد سلولهای مغزی است. این ماده در گوشت و تخممرغ وجود دارد. افراد گیاه خوار میبایست از مکملهای دارویی استفاده نمایند.
قهوه و شکلات تلخ نیز آرامش بخش هستند. شکلات تلخ برای سلامت قلب مفید بوده، عملکرد ادراکی را بهبود داده و سبب تمرکز بیشتر میشود.